Noble Life Blog

Alle blogindlæg

Vidste du?

1. Marts 2022

Behovet for arbejdskraft stiger

Arbejdsmarkedet mangler arbejdskraft, og seniorerne glemmes alt for ofte. Vi bliver ældre og ældre, og vi er sunde og raske senere i livet, hvilket betyder, at vi er arbejdsegnede i flere år end før - og mange seniorer udtaler, at de helst vil blive ved med at arbejde selv efter pensionsalderen, hvis de får muligheden og mærker interesse fra ledere og erhvervslivet.  

Et godt arbejdsmiljø fastholder

Glade medarbejder forbliver i virksomheden og bidrager til fremgang og vækst. For seniorer er et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø essentielt for fastholdelse. Arbejder man aktivt med sit arbejdsmiljø, kan man skabe en kultur af udvikling over afvikling, hvor værdifulde ressource fastholdes i form af motiverede seniormedarbejdere.

Seniorer motiveres anderledes, end da de var yngre

Forskning viser klart, at seniorer motiveres anderledes end deres yngre kollegaer, og det skaber ofte spændinger mellem unge ledere og seniormedarbejdere. Effektiv kommunikation og åben, anerkendende dialog er vejen til et godt samarbejde. Unge ledere skal lære at håndtere seniorer, og det starter med at lære, at de i højere grad motiveres af anderkendelse, fleksibilitet og frihed end økonomisk gevinst.

Pensionen rammer hårdt, når man ikke forbereder sig

Drømmen om en idyllisk, fremfyldt pension lever i bedste velgående hos de fleste, men virkeligheden er, at det for mange udmunder i ensomhed, depression og sygdom. Eksperterne har dog gode råd til at undgå de konsekvenser, og de omhandler generelt forberedelse. Et primært problem er nemlig, at der er stor forskel på vores forventninger til pension og virkeligheden, når den rammer.

Mange seniorer forlader arbejdsmarkedet før tid

Over 50 % af adspurgte over 50 år udtaler, at de planlægger at forlade arbejdsmarkedet før pensionsalderen. Den primære årsag (for over 40 %) er, at de mangler frihed og selvbestemmelse. 25 % af 50 til 69-årige ønsker derimod at arbejde så længe som muligt.

Seniorer har vigtig erfaring

Seniormedarbejdere er kulturbærere, der besidder værdifuld erfaring og viden, der skal fastholdes i virksomheden og gives videre til de næste generationer. For mange ledere overser seniorernes potentiale for at være mentorer for de nye i branchen. Generationerne skal lære af hinanden, for hver har, hvad de andre mangler.  


Kronik Politiken 26. december 2021

Læs den i Politiken her eller læs den herunder:

Tidligere leder: Jeg havde aldrig før prøvet at søge et job uden at få det, men denne gang hørte jeg ikke engang tilbage. Hvad foregik der? Svaret gik langsomt op for mig … jeg var fyldt 50 år

Der er åbenlys aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet, og det er et problem, der skal løses, for vi spilder en værdifuld ressource. Men seniorerne har også selv et ansvar, de ikke altid lever op til.

En politiske ambition er at fastholde seniorerne længere på arbejdsmarkedet. Utallige reformer er de sidste 20 år gennemført med det ene formål at sikre, at vi bliver. 

Effekten er, at det er svært for os at få tilkendt førtidspension, efterlønnen er stort set udfaset, og pensionsalderen forventes at stige markant for at nå 72 år i 2050. 

Med det har et interessant problem meldt sig, som man ikke adresserer fra politisk side. 50 procent af alle virksomheder har en alderspræference, lyder det fra rekrutteringsvirksomheden Ballisager. Kun 13 procent af nyansatte lønmodtagere er over 55 år (hvor 40 procent er under 35 år), viser en undersøgelse fra Djøf. Og allerede tilbage i 2006 kunne Fagbladet 3F offentliggøre en undersøgelse fra Analyse Danmark, der konkluderede, at der er »en klar tendens til aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet«. 

Kort sagt arbejdsgiven gider ikke ansætte mig ....

Læs hele kronikken herunder

Læs hele kronikken her 

Er vi ved at miste en uerstattelig ressource?

Friske seniorer skal arbejde længere, men hvad skal de lave?

At fastholde flere seniorer på arbejdsmarkedet har været et politisk hot emne siden 90’erne. Det er endda italesat som en ubetinget nødvendighed. Argumentationen er, at flere seniorer på arbejdsmarked vil stimulere den økonomiske vækst, og dæmpe den demografiske belastning på velfærdsstaten. Men hvad skal seniorerne lave?

Læs indlæg

Alt, du skal vide, om det ændrede arbejdsmiljø

Ikke kun har arbejdsmarkedet ændret sig dramatisk de sidste 10 år, men arbejdsmoralen har også ændret sig. David Shensky fra The Economist giver sine bud på, hvad det fremtidige arbejdsmiljø kommer til at byde på.