Pensionsforberedelse


Hvad er pensionsforberedelse?

Pensionsforberedelse er et individuelt forløb, der kombinerer fysisk og digital læring for at give dig en fleksibel, udviklende og (vigtigst af alt) afklarende oplevelse.

Forløbet har til formål at forberede dig på pensionen, da forskning klart viser, at tilbagetrækning desværre alt for ofte er forbundet med ensomhed, depression og sygdom. Det vil ikke ske for dig med den rette hjælp.


En plan for din pension

Formålet er at skabe en plan for din pension og resten af dit liv. Hvad vil du gerne? Hvilke mål er endnu ikke nået?

Du skal have et formål - en mening med hverdagen - og det hjælper vi dig med at finde frem til, og så ruster vi dig til at nå det.

Hvor starter jeg?

Pensionsforberedelse er for dig over 55 år, der har bevæget dig ind i sidste fase af din karriere.

Vi starter med at afdække dine behov og mål, så vi har noget konkret at orientere dig imod, så du ikke spilder din energi og tid på noget, som ikke bringer dig tættere på en fremtid, du faktisk ønsker.

Vi sikrer sammen, at du får det ud af din senkarriere, du vil have, før det er tid til tilbagetrækning. Derefter planlægger vi din pension med fokus på, at du bibeholder social integration og formål i hverdagen. Sådan sørger vi for, at du får en positiv pension, der ikke plages af negative, debiliterende konsekvenser.

Mange af de negative konsekvenser forbundet med tilbagetrækning forårsages af skellet mellem vores forventning til pension og virkeligheden, når det faktisk sker. Sådan siger Jørn Laursen, psykolog med speciale i livskriser. Det er en stor omvæltning at udskifte en 8 timers arbejdsdag med f.eks. en hobby. Derfor er forberedelse nøglen.