De 8 Tilhørsforhold

De 8 Tilhørsforhold

Hvad er reelt vigtigst for dine medarbejdere?

Noble Life's tilhørsforholdsanalyse er en af Noble Life’s i alt fem analyser, der samlet giver ledere et reelt billede af virkeligheden og bruges direkte til at implementere forbedringer.

Hvad er vigtigt?

Det er afgørende at forstå, hvad der er vigtigt for hver enkelt medarbejder i dennes specifikke stilling og situation, samt at identificere og løse generelle udfordringer for at skabe en meningsfuld og tilfredsstillende arbejdsplads, der tiltrækker og fastholder gode medarbejdere, der føler, at de gør en forskel.

Vil I gerne forstå hvad der reelt er vigtigst for jeres medarbejdere?
Kontakt Noble Life i dag, og modtag 60 minutters gratis vidensdeling og praktiske løsningsforslag.

Målbar effekt.

Noble Life's tilhørsforholdsanalyse er en af Noble Life’s unikke fem analyser, der benyttes i CSX-processen.

Noble Life benytter de fem analyser både til start og slut i CSX-processen.

Det betyder, at Noble Life forstår problemet, kan definere indsatsen og til slut måle effekten af indsatsen.

Læs mere om de otte dimensioner her

Forstå dine medarbejdere

Det er afgørende at forstå, hvad der er vigtigt for hver enkelt medarbejder i dennes specifikke stilling og situation, samt at identificere og løse generelle udfordringer på arbejdspladsen for at skabe en meningsfuld og tilfredsstillende arbejdsplads, der tiltrækker og fastholder medarbejdere, der føler, at de gør en forskel for andre.

Noble Life’s ekstensive metastudier har identificeret otte tilhørsforhold, der har størst betydning for den erfarne medarbejders arbejdsglæde og tilhørsforhold til arbejdspladsen:

De otte tilhørsforhold

Mening

Mennesker 

Medindflydelse 

Tryghed 

Fremskridt

Sundhed 

Sprog 

Værdighed 

Jo stærkere tilhørsforhold, en medarbejder føler til sin arbejdsplads, desto længere vil vedkommende forblive på arbejdspladsen, desto færre sygedage vil han eller hun tage, og desto mere meningsfuldt vil arbejdslivet føles.

Individuelle forskelle

Det er vigtigt at forstå individuelle forskelle:

Life's otte dimensioner er baseret på omfattende metastudier af hundredvis af danske og internationale studier, og et stort datasæt af anbefalinger fra artikler skrevet af eksperter, der er blevet kondenseret ned til otte enkle dimensioner. 

Den daglige fortælling

For nogle medarbejdere vil tryghed være vigtigere end medindflydelse. For andre, med sundhedsudfordringer, vil sundhed og medindflydelse på eget arbejdsliv være vigtigst. For andre igen vil den daglige fortælling fra lederen, der minder medarbejderen om, hvordan vedkommendes arbejde hjælper andre mennesker, trumfe alle andre dimensioner (mening).

Groft sagt vil en medarbejder, der oplever tilfredshed i fem eller flere dimensioner (og ingen ekstrem utilfredshed i de resterende dimensioner), føle et stærkt tilhørsforhold til arbejdspladsen.

Ifølge en undersøgelse fra Gallup (2020) er medarbejdere, der har et højt niveau af engagement og trivsel på arbejdspladsen, 59% mindre tilbøjelige til at sige op og skifte job.

Kilde: Gallup (2020)

Ring os op for personlig vejledning & GRATIS Best Practice vidensdeling

+45 2459 0204
kontakt@noblelife.dk